Quantcast

La CUP nega que hi hagi un preacord de Govern amb Junts pel sí

Els diputats de la CUP han coincidit que el document presentat per Junts pel sí és una aproximació al seu programa però que serà l'assemblea de diumenge a Girona la que acabarà decidint si hi ha acord d'investidura i Mas es converteix en president de la Generalitat en l'onzena legislatura .

Per a la formació anticapitalista la paternitat del text presentat aquest matí per Junts pel si pertany exclusivament a aquesta plataforma política. La CUP incideix que ni tan sols es pot parlar de negociació perquè el nou document sorgeix de l'equip de treball que formen ERC i CDC .

A més, la portaveu del grup Anna Gabriel ha recordat que els que anhelaven que el serial finalitzés aquest diumenge encara hauran d'esperar uns dies "perquè serà un consell polític de la CUP qui s'encarregui d'analitzar els resultats del conclave < strong> del 27 de desembr i en forma de vot en la sessió d'investidura.

Gabriel ha afegit que, un cop ha quedat clar que no hi haurà candidat alternatiu i que Artur Mas, serà el candidat de Junts pel sí ara falta concretar fins on s'aproxima la proposta d'aquesta formació en matèria social als desitjos de la força d'extrema esquerra.

La CUP està pendent del pressupost de què disposarà el Govern de la Generalitat i del calendari de desconnexió que proposarà l'hipotètic executiu d'Artur Mas.

Mas ha reiterat que la voluntat del seu Govern és construir les estructures d'Estat de la República catalana en 18 mesos. En finalitzar els primers deu mesos d'acció de govern el president català se sotmetria a una moció de confiança.

El resultat de les eleccions catalanes ha fet que la governabilitat depengui dels 10 diputats de la CUP. Sumats aquests amb els 62 de Junts pel sí s'arriba a una majoria folgada al Parlament de Catalunya.

Precisament, els dubtes a l'entorn de Junts pel sí passa n per saber si l'acord de governabilitat serà estable o, molt al contrari, la CUP acabarà per fer l er descarrilar el procés constituent