Quantcast

Ara Madrid la fa grossa a Twitter en confondre un franquista amb un heroi de la II Guerra Mundial

Ara Madrid , el partit que governa la capital espanyola, l'ha liat en Twitter després d'anunciar un dels 30 noms franquistes que canviarà de carrers i places causa d'un error que han tingut al confondre dues biografies en un sol nom, el de Joan Pujol.

"Cap de Premsa i Propaganda de la Junta de Burgos de 1936. Agent doble que va actuar sota el mandat de l'Alemanya nazi i l'Imperi Britànic. Pujol va ser condecorat amb la Creu de Ferro dels nazis i l'Ordre de l'Imperi Britànic. Se'l coneixia amb el sobrenom de Garbo ", han escrit des del compte de Twitter del Ajuntament Madrid per explicar que " no mereix un carrer a Madrid ".

Els tuiters no han passat per alt això i és que han barrejat a Joan Pujol Martínez , que va ser un periodista franquista , cap de premsa i propaganda durant la Guerra Civil, que dóna nom a la plaça madrilenya amb Joan Pujol García , un heroi barceloní de la Segona Guerra Mundial que va treballar com a agent doble passant informació falsa als nazis i fent-li creure a Hitler que el desembarcament de Normandia no seria allí sinó a Calais.

La formació política ha esborrat el tuit i ha demanat perdó rectificant el seu error i afirma que ara estudiaran canviar el nom la plaça per dedicar precisament a Garbo , l'espia que va ajudar a derrotar als nazis.