Quantcast

Els Pallars, 22 de desembre 2015: ELS CAMINS HISTÒRICS DEL PALLARS JUSSÀ

5000 kilòmetres i uns 900 camins és el que es pot trobar al llibre Els camins històrics del Pallars Jussà. Aquest llibre és el resultat del tercer projecte de recerca de la beca Mossèn Jesús Castells elaborat per Miquel Bailac i Jacinto Bonales.

Però és sobretot un treball acadèmic i rigurós, que estudia detalladament cada punt sobre el mapa amb tècniques innovadores que no s’havien utilitzat fins ara.

Unes tècniques que els propis autors ja estan aplicant a altres projectes.

Aquesta recerca i la publicació del llibre dóna moltes possibilitats a la comarca del Pallars Jussà pel que fa a temes de turisme, sobretot de turisme de natura en el sentit de recórrer aquests camins, però també de conservació de patrimoni i història de la zona, ja que és un recull que mostra l’evolució del territori a través de les seves vies de comunicació.

Parlen al vídeo: JACINTO BONALES, Coautor llibre – MIQUEL BAILAC, Coautor llibre