Quantcast

Entra en funcionament la nova línia de 225 kV de França després de 15 anys de treballs

Encamp.- Després de 15 anys treballant, aquest divendres FEDA va posar en funcionament la nova línia de 225 kV de connexió amb França que uneix l'Ospitalet i l'Estació transformadora i repartidora (ETR) de Grau Roig. Aquest nou servei permet duplicar la capacitat d'importació energètica des de França i suposa un increment de la qualitat i la seguretat del subministrament. La línia aèria presenta una longitud de 5.500 metres i està formada per 23 pilones d'alçades variables situades en territori andorrà i en posicions per minimitzar el risc de caiguda d'esllavissades i allaus. Aquest dimarts el director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que es tracta d'un projecte molt important per la parapública i pel país, ja que només pot repercutir en 'positiu', tenint en compte que Andorra importa de França i Espanya més del 80% de l'electricitat que consumeix. Els professionals calculen que aquesta connexió permetrà garantir el subministrament a Andorra per als pròxims 30 anys.