Quantcast

Les condicions de Podem per a un futur Govern

Pau Iglesias ha comparegut aquest matí per fer balanç dels resultats electorals i concretar quines serien les seves exigències i línies vermelles en un possible pacte de govern o votació d'una investidura.

Entre els punts que ha posat sobre de la taula hi ha la reforma de la Llei Electoral " perquè reflecteixi la voluntat dels espanyols " . A més, s'ha referit al blindatge dels drets socials en la Constitució i la introducció d'una moció de confiança ciutadana que permeti revocar el president en cas d'incompliment del programa.

També un regulació que acabi amb les portes giratòries.

" Estem en un moment de reflexió constituent ", ha dit. Un dels punts més espinosos és el referent al marc territorial. Iglesias ha insistit durant la seva compareixença que són partidaris d'un referèndum a Catalunya. " El referèndum a Catalunya és imprescindible per construir un nou compromís històric ". I afegia: " Anem a defensar el 'sí' a un projecte amb Espanya. No volem que Catalunya es voti, però sí que volem que a Catalunya es voti ".

En aquest sentit es referia a les d eclaraciones d'alguns barons del PSOE . " Sembla que els senyors que manen al PSOE han parlat i no entenen que Espanya és un país plurinacional ".

Respecte a si donaria suport a una possible investidura de Pere Sánchez o veu possible la convocatòria de noves eleccions, ha insistit a assenyalar la responsabilitat del PSOE " si es bunkerizan en el passat i decideixen lliurar el poder al PP ".