Quantcast

Blatter i Platini, suspesos vuit anys per la FIFA

Decisió contundent del comitè d'ètica de la FIFA. L'organisme ha decidit sancionar amb vuit anys a Joseph Blatter i Michael Platini perquè estiguin allunyats de qualsevol càrrec que tingui cap relació amb el món del futbol.

Tant Blatter com Platini van incórrer, segons considera el comitè ètic de la FIFA, en irregularitats per cobraments deslleials , conflicte d'interès i administració deslleial. Això sí, tots dos han evitat el càrrec de corrupció pel qual haurien hagut d'abandonar per sempre el món del futbol.

Amb aquesta sanció, Platini i Blatter no podran concórrer a les eleccions presidencials de la FIFA del proper mes de febrer.

D'aquesta manera, Infantino, actual secretari general de la UEFA, es planteja com a principal candidat a ocupar la butaca del lideratge en la FIFA , una elecció que serà recolzada per l'ECA (Associació Europea de Clubs), on estan representats gran part dels equips d'Europa.