Quantcast

Sánchez: "Espanya vol esquerra i vol canviar"

El secretari general i candidat del PSOE, Pedro Sánchez , ha assegurat avui que li correspon al PP la responsabilitat de formar govern a l'haver guanyat les eleccions generals, però ha advertit que "Espanya vol esquerra i vol canviar ".

Sánchez s'ha dirigit als militants socialistes a l'interior de la seu de Ferraz després de confirmar que el PSOE, amb 90 escons , ha quedat com a segona força per darrere del PP (123).

"Espanya vol esquerra i vol canviar, però també és cert que els espanyols han decidit que la primera força sigui el PP", ha remarcat el líder del PSOE, que ha telefonat al president del Govern, Mariano Rajoy, per felicitar-lo per la victòria.

Malgrat ser el pitjor resultat del PSOE en unes eleccions generals després d'haver perdut 1,5 milions de vots respecte a 2011 de la força amb Podem i de Ciutadans , Sánchez s'ha mostrat satisfet: "Hem fet història, hem fet present i el futur és nostre".

"En aquesta campanya, hem vist una coalició d'interessos que han intentat fer desaparèixer el PSOE i no ho han aconseguit", ha afirmat Sánchez en referència al "front antiPSOE" que va denunciar abans dels comicis.

< p> En la seva opinió, els espanyols han dit amb claredat que "s'obre una nova etapa política a Españ a que ha de deixar enrere la imposició i obrir un procés i un període de diàleg".

Sánchez ha subratllat que "la democràcia és dialogar, debatre i abordar i el PSOE està disposat a dialogar, debatre i acordar per arribar i defensar els interessos generals del país".

Ha subratllat que el PSOE, "que és un partit guanyador" , afrontava aquestes eleccions amb l'objectiu de guanyar al PP per "posar fi a les polítiques injustes de la dreta", encara que ha afegit que "desgraciadament" no ho ha aconseguit.

Per això, "en coherència" amb el defensat en campanya, ha admès que correspon al PP "intentar formar govern".

Flanquejat pels membres de l'Executiva, els més de 300 militants que han donat suport al líder del PSOE li han corejat crits de "president, president!".

Sánchez ha agraït "de cor" el suport rebut per els 5,2 milions de ciutadans que l'han votat.

"En aquesta nit tan important per a la política espanyola i el PSOE", Sánchez ha confessat sentir-se "enormement orgullós" de liderar el partit.