Quantcast

L'Atlètic es queda sense liderat i el Madrid aconsegueix golejada d'una altra època

El Atlètic de Madrid va desaprofitar la participació del Barcelona al Mundial de Clubs del Japó i un no va poder situar-se com a líder en solitari de la Lliga BBVA en perdre a Màlaga ( 1-0), en tant que el Reial Madrid va aconseguir una enganyosa i històrica golejada davant el Rayo Vallecano (10-2).

Hores després que el quadre de Luis Enrique Martínez aconseguís a Yokohama el seu tercer títol mundial al vèncer al River Plate argentí (3-0) i que rellevés en el tron ??al Reial Madrid, l'Atlètic va sucumbir a La Rosaleda amb un gol a final (m.82) en una rematada del brasiler Charles que va desviar el uruguaià Diego Godín.

Va ??ser un diumenge perfecte per al Barcelona. Tercer títol mundial, repòquer i liderat de la Lliga espanyola sense jugar (el xoc del quadre blaugrana contra l'Sporting es disputarà al febrer).

L'Atlètic, igualat a punts amb el quadre blaugrana, va patir en gran manera davant el necessitat Màlaga , sobretot des del moment en què va ser expulsat Gabi Fernández per doble amonestació en el minut 56.

L'equip malaguista, que en la primera meitat ja va posar en problemes als homes de l'argentí Diego Pablo Simeone, va dominar amb un home més amb més claredat i encara que el quadre blanc-va tenir alguna opció per guanyar, sobretot una internada de Fernando Torres que va avortar el camerunès Carlos Kameni , no va poder resistir i al final ho va pagar amb el gol del triomf del quadre andalús que li arrabassa l'ocasió de ser líder.

El Reial Madrid s'instal·la a dos punts del Barcelona i del Atlètic després de sumar una golejada d'una altra època davant un Rayo Vallecano que va arribar a anar per davant abans de quedar-se amb nou per les expulsions de Roberto Román 'Tito' (m.14) i de Raúl Baena (m .28).

En un inici absolutament embogidor, el Reial Madrid va passar de manar amb una diana del brasiler Danilo (m.3) a anar per darrere en desvetllar totes les seves mancances un molt bon Rayo, que va remuntar amb dues rematades de cap seguits d'Antonio Amaya (m.10) i Jozabed Sánchez (m.12).

El Rayo estava sent superior al conjunt de Rafa Benítez, que va rebre la reprovació del públic. Però una vermella directa a Tito per una dura entrada a l'alemany Toni Kroos va començar a canviar el partit.

El gal·lès Gareth Bale va tornar les taules al marcador poc abans que un penal protestat, més l'expulsió de Baena, permetés Cristiano Ronaldo signar el 3-2.

Ja no hi havia partit. L'equip de Paco Jémez, malgrat tot el bo que havia fet i estava fent, ja no podia plantar cara a un quadre madridista alleujat que no va trobar oposició.

Bale va aconseguir el primer pòquer de la seva carrera, el francès Karim Benzema va sumar un triplet i Cristiano Ronaldo va aportar dos gols a la victòria. El Reial Madrid no arribava a la desena des de fa 55 anys -venció l'Elx per 11-2- però el resultat no pot tranquil·litzar les aigües. El Rayo, per la seva banda, va caure amb honor però tampoc li alleuja molt perquè segueix a la zona de descens.

Celta i Vila-real no es donen treva en la lluita per la quarta plaça i l'accés a la Lliga de Campions. El quadre viguès va vèncer a Granada i el castellonenc a Sant Sebastià a la Reial Societat, tots dos per 0-2.

El xilè Fabián Orellana (m.21) va encarrilar el triomf del conjunt de l'argentí Eduardo 'Toto' Berizzo, en tant que Iago Aspas, en la prolongació del primer temps, va segellar el resultat definitiu.

A Anoeta, el protagonista va ser Denis Suárez, que va marcar dos gols -un a cada període, m.27 i 88-, de manera que el Vila-real segueix a un punt del Celta.

L'Athletic també es manté en la lluita per accedir a Europa a costa del fanalet vermell, el Llevant, al qual va derrotar per 2-0 amb dianes al segon període de Mikel San José (m.55) i Iñaki Williams (m.82).

Es tracta d'una victòria important, igual que les de Celta i Vila-real, a la vista que rivals directes com Sevilla i València no van guanyar en les seves respectives trobades dissabte.

El Llevant continua últim a tres punts de la salvació que marca el Granada, si bé aquest té els mateixos que Rayo Vallecano, antepenúltim, mentre que el Màlaga va demostrar que la seva inèrcia ha canviat i fuig de la zona vermella.