Quantcast

Ciutadans: Si es confirmen les enquestes estem davant un dia històric

El vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha dit que si es confirmen les enquestes "estem davant un dia històric" perquè s'obre una nova etapa en què la vella política ja "no va a tenir el poder que tenia "i en la qual l'aquesta formació entraria al Congrés amb gairebé 50 diputats.

En una roda de premsa, Villegas, acompanyat pel secretari d'Organització, Fran Hervías, i el director de Comunicació, Fernando de Páramo, ha negat que Ciutadans pateixi un "punxada" si es confirmés que queda com quart partit.

"Si algú considera això una punxada, beneït punxada", ha dit Villegas, que ha considerat un bon resultat, si es confirma, aconseguir entre 45 i 50 diputats.

Preguntat per Podem i si el seu líder, Pablo Iglesias, pogués ser investit president del Govern i si això seria recolzat per Ciutadans, Villegas ha recalcat que la seva formació votarà "en contra de qualsevol govern en el qual estigués Podem i els seus vuit socis separatistes".

"Nosaltres votarem en contra de qualsevol proposició d'investidura d'un president que defensi un referèndum separatista a Catalunya, com fa Pablo Iglesias i aquest conglomerat de vuit partits separatistes i extremistes amb els quals s'ha presentat a aquestes eleccions ", ha dit Villegas.

Ha recordat que davant una possible proposta d'investidura de la llista més votada, Ciutadans es s'abstindria, però ha dit que caldria preguntar al PSOE que posició prendria.

En la seva intervenció, Villegas ha dit que els projectes de PP i PSOE no són els de Ciutadans, ja que estan basats en la "vella política ".

" No donaríem suport ni a PP ni a PSOE en cap cas ", ha recordat Villegas, que ha tornat a recordar, com ja va confirmar ahir el president del partit, Albert Rivera, que s'abstindran en favor de la llista més votada per "facilitar l'inici de la legislatura".

Villegas ha destacat la importància d'aconseguir, si es confirmen les enquestes, entre 45 i 50 diputats, el que suposaria que Ciutadans ha tingut un alt grau de "penetració" en els diferents territoris d'Espanya.

"Estaríem entrant en moltíssimes províncies i aquest grau d'extensió territorial serà important en les anàlisis posteriors", ha precisat.

Ha destacat que Ciutadans tenia 12 regidors i 9 diputats autonòmiques fins fa poc temps i van a acabar 2015 amb tres europarlamentaris, més de 1.500 regidors, més de 90 diputats autonòmics i entre 45 i 50 diputats al Congrés ", si es confirmen les enquestes.

El vicesecretari general de Ciutadans ha insistit en la idea que avui es constata la fi del bipartidisme perquè "la vella esquerra i la vella dreta ja no van a tenir poder" i ha assenyalat que després de que arribessin a tenir "el 70, el 80 o el 90 per cent del que vots" el PP i el PSOE, això ara "ha canviat" en entrar altres partits al Congrés.

Villegas, que ha emplaçat als mitjans a una intervenció següent, ja amb dades oficials, ha dit que tot fa pensar que han rebut el suport, i per tant el vot, d'aproximadament quatre milions d'espanyols.