Quantcast

El Barcelona s'imposa 3-0 a River Plate i és Campió del món

Messi, superat el còlic nefrític, i Neymar, deixada enrere la seva lesió muscular, van ser titulars costat d'un Luis Suárez que havia estat el líder en semifinals amb el seu 'hat-trick' davant el Guangzhou. Junts els tres van ser la punta de llança d'un Barça que va anar de menys a més fins a posar el 0-3 al marcador, amb gol de Messi i dos de Suárez i assistències de Neymar, qui també va buscar el gol sense parar. < / span>

No el va trobar, però sí va guanyar el Mundial perdut en 2011 davant el Barça, igual que Suárez estrena el seu palmarès intercontinental mentre que Messi guanya el seu tercer trofeu i, a més, marcant en les tres finals . Bé armats al camp, amb superioritat al centre del camp, van ofegar a River en el seu camí al tercer entorxat i signant a la gespa la 'a priori' superioritat que feia que gairebé tots els donessin per favorits.

Va ??començar fort i atrevit River Plate, amb una cara totalment diferent de la mediocre mostrada en el seu anterior partit davant els amfitrions del Sanfrecce Hiroshima, però el Barça es va encarregar de frenar i de posar els 'Milionaris' al seu lloc , aculats i esperant a veure-les venir. A poc a poc el Barça va dominar, va atacar, va avisar i va sentenciar per signar el seu tercer Mundial de Clubs i encastellar-se en el palmarès de la competició.

River ho va intentar però, malgrat no fer un mal partit, no va poder. Claudio Bravo, de nou titular, no va haver de lluir fins a dues vegades però ja amb tot decidit amb el 0-3, encara que els argentins van començar el partit més intensos i amb molta presència a l'àrea del porter xilè . Tot canvi després d'aquests 10 minuts inicials, de la mà d'un trident disposat a mostrar el seu joc en aquesta final d'abast mundial.

De nou, Marcelo Barovero va ser el millor de River ja que el porter va evitar una golejada major i va mantenir els seus més temps en el partit. Va encaixar el primer, de Messi, passada la mitja hora però va estar providencial prèviament en diversos mà a mà amb el seu compatriota, traient també al '10' blaugrana una falta directa o, davant Luis Suárez a la vora del descans, per evitar aquest segon gol.

Però el 0-2 va arribar tot just començar la segona meitat. Va encarar Suárez a Barovero, ben assistit per Busquets, i aquesta vegada no va perdonar. Va veure la posició del porter, va esperar que es desequilibrés i va xutar fort. Malgrat que va aguantar bé, la pilota se li va colar a Barovero entre les cames i l'uruguaià va posar el 0-2 al marcador.

Aquí va canviar tot, doncs River va intentar anar-se'n dalt a la recerca de retallar les diferències però n o trobar la manera d'obrir-se espais entre la defensa blaugrana, ben organitzada. A més, l'equip de Luis Enrique seguia tenint la pilota i, sense ell, és impossible fer mal. Era un 'voler i no poder' de River, que a més va propiciar que fos deixant cada vegada més espais al darrere i deixés venut al seu porter.

El tècnic de River Plate, Marcelo Gallardo, va intentar canviar el partit al descans amb l'entrada del veterà Lucho González i de Gonzalo Martínez per Leo Ponzio i Rodrigo Mora, modificant a més els seus esquemes, però el matiner gol de Suárez per posar el 0-2 va ser un gerro d'aigua freda per a ells. I és que, com en la primera part, van sortir a mossegar però poc els va durar. Després del 0-3, els 'Milionaris' es van trencar en dos i va començar el ball blaugrana, més còmode que mai l'equip de Luis Enrique, en tromba cap a un altre gol i un altre Mundial, el tercer.