Quantcast

20-D: El resultat provisional de les eleccions es coneixerà sobre les 22.30

Les primeres dades de participació es coneixeran al voltant de les 14.30 hores ia les 18:30 hores compareixeran els responsables del Ministeri de l'Interior per ampliar les dades. Quant als primers resultats provisionals, es coneixeran al voltant de les 22.30 hores , quan compareixeran la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

A més, han recordat que el Govern ha habilitat una aplicació per a telèfons mòbils i 'tablets' per als sistemes operatius iOS, Android, Windows Phone i Blackberry des de la qual s'oferiran els dades de participació i els resultats provisionals conforme es vagin coneixent. L'aplicació es diu 'Eleccions Generals 2015', desenvolupada pel Ministeri de l'Interior, i pot descarregar-se de forma gratuïta en els mercats d'aplicacions d'aquests sistemes operatius.

Així mateix, podran seguir els resultats a través d'un portal habilitat a la pàgina web del Ministeri (www.resultadosgenerales2015.interior.es) on es desgranaran els resultats provisionals de les eleccions generals a nivell estatal, autonòmic i provincial. A més, un cop hagi finalitzat l'escrutini i es coneguin els resultats oficials, el ministeri posarà a disposició del públic aquestes dades a través de la pàgina www.infoelectoral.interior.es.

OPERATIU DE SEGURETAT

Davant la jornada electoral, la primera que se celebra a nivell 4 per alerta antiterrorista, el dispositiu de seguretat desplegat és "una mica superior" < / em> respecte al de les passades eleccions generals. "Però l'augment no és tampoc excessiu, és el que s'ha considerat necessari pels responsables de seguretat del Ministeri de l'Interior" , va argumentar ahir en roda de premsa, el subsecretari del Ministeri de l' Interior, Luis Aguilera.

Concretament, un total de 2 8.803 agents de la Policia Nacional i 44.221 de la Guàrdia Civil , al costat de membres de policies autonòmiques i locals , així com efectius de Protecció Civil, han de garantir que tots els ciutadans poden exercir el seu dret al vot.

Les eleccions generals comptaran amb un pressupost de 130.240.000 d'euros, segons ha indicat el subsecretari del Ministeri de l'Interior, que ha assegurat que la xifra de aquest any suposa "un avanç en la racionalització dels recursos".

El major despesa correspon a la partida dels pressupostos electorals que apareix detallada com Administracions Públiques ja la qual aniran destinats un total de 55.130.000 d'euros, seguida de l'Operador postal per a aquests comicis, que costa 48 milions d'euros.

A més, 12.590.000 d'euros van destinats a la logística que es desplegarà per a les eleccions i altres 12,83 milions d'euros, a la difusió de l'escrutini provisional i els sistemes de telecomunicacions . A més, el pressupost contempla 1,67 milions d'euros per a "imprevistos".

En aquest sentit, el responsable d'Interior ha recordat la decisió de la Junta Electoral Central d'a mpliar el termini perquè els espanyols que vulguin votar i viuen a l'estranger puguin fer-ho . "La Junta Electoral Central va acordar ahir a la tarda estendre el termini perquè els espanyols residents a l'exterior puguin dipositar el seu vot en ambaixades i consolats fins a les 20.00 hores de demà, diumenge, així com perquè aquestes oficines segueixin rebent el vot per correu ".