Quantcast

Rivera advoca per un nou finançament de Catalunya

El candidat a la presidència del Govern d'Espanya de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat a Barcelona que si és president convidarà al president de la Generalitat, Artur Mas, a unir-se a la taula de la negociació per compondre un nou model de finançament.

Rivera ha afegit que, en el cas que els diputats de la CUP acabin investint Artur Mas en els pròxims dies amb un programa de desconnexió d'Espanya, es reuniria amb el president electe de la Generalitat per a reconduir la situació política i traslladar- que una reforma d'Espanya és atractiva per als interessos de tots els catalans.

El líder de Ciutadans ha assenyalat que cal reunir-se amb tots els agents polítics que tenen alguna responsabilitat i això no passa per fer-ho en secret tal i com ha afirmat Mariano Rajoy que l'ha dut a terme amb Artur Mas.

< p> Per a Rivera resulta imprescindible prestar més atenció al que passa a Catalunya i, en aquesta direcció, refereix que "si és president del Govern Catalunya deixarà de ser un lloc on anar de tant en tant".

Rivera ha evocat la figura de qui va ser el primer president de la Generalitat en la transició democràtica, Josep Tarradellas, per a preguntar-se "si ara mateix no hi ha ningú en el catalanisme polític que pugui seure a la taula del diàleg i tractar d'encaixar les desavinences dels últims temps entre Catalunya i Espanya ".

Des de Ciutadans s'entén que és una desraó la proposta de Pablo Esglésies d i concedir un referèndum d'autodeterminació per resoldre el conflicte català.

Per a Rivera "les dreceres no són la solució i la secessió no resoldrà els problemes dels catalans encara que alguns l'hagin cregut de bona fe ".

El dirigent de Ciutadans ha afegit que" el que passa en Catalunya és una conseqüència dels problemes d'Espanya, d i que les coses no s'han fet bé ".

Finalment, Rivera ha explicat que si és president no demanarà treus a Europa i pagarà tot el que s'ha de perquè Espanya és un país seriós