Quantcast

Badia creu que allargar la presó preventiva significa el 'fracàs' del funcionament de l'administració de Justícia

Escaldes-Engordany.- El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, considera que la presó preventiva és una mesura cautelar que hauria de ser el més breu possible, ja que 'com més l'allarguem significa el fracàs del funcionament de l'administració de Justícia'. No obstant això, ha reconegut que en processos complicats com pot ser el que actualment viu Andorra amb el cas del director general de BPA, Joan Pau Miquel, empresonat des del passat mes de març, hi poden haver excepcions. Badia ha considerat que el millor seria que quan algú estigués privat de llibertat sigui perquè està complint una sentència ferma i ja se l'ha jutjat, per tant, creu que 'l'ideal és que no hi hagués presó preventiva però ha d'existir'. A títol personal, el degà del Col·legi d'Advocats ha justificat aquesta necessitat pel fet que el jutge necessita verificar alguns detalls que amb la llibertat d'algú podria entorpir la investigació o crear dificultats. En definitiva, 'quan una legislació, no em refereixo a la nostra en concret, va ampliant els terminis màxims de presó provisional estem dient que l'administració de Justícia funciona pitjor'.