Quantcast

Científics espanyols ideen un mètode per convertir l'orina en aigua

Electroquímics de la Universitat d'Alacant han desenvolupat un catalitzat r capaç d'extreure l'aigua de l'orina , una cosa molt interessant per als científics en missió espacial.

Davant d'altres mètodes assajats, que deixen residus en l'orina, el ideat per José Solla Gullón i Francisco José Vidal Iglesias al costat del doctorand Roberto Martínez, converteix l'amoníac de l'orina en nitrogen, un gas que es s'elimina amb facilitat.

Els científics ja han realitzat un vol al centre 'Johnson Space Center' de Houston, on van realitzar vols parabòlics que permeten experimentar en condicions d'ingravidesa. Al gener tornaran al centre.

El descobriment podria ser molt útil sobretot en les missions de "llarga" durada de la NASA, com una eventual expedició a Mart.