Quantcast

Els Pallars, 26 de novembre 2015: IMPULS A LA COMERCIALITZACIÓ DE L'OLI D'OLIVA PALLARÈS

Tremp ha acollit aquest dijous una jornada tècnica sobre la producció de qualitat d’olives i d’oli d’oliva amb la presència de tècnics de l’IRTA i que té la finalitat de donar eines als productors pallaresos d’oli per fer del seu producte un oli de qualitat i comercialitzar-lo. El Pallars Jussà compta amb nombrosos productors d’oli de tota la vida però ara es vol impulsar i valoritzar el producte des de l’associació de productors d’oli del Pallars.

La jornada ha anat encara a parlar de la qualitat de l’oliva i de l’etiquetatge de l’oli. Precisament IRTA està duent a terme un estudi començat fa unes setmanes amb la recollida d’olives a la zona per veure quines varietats hi ha autòctones i de moment ja han cridat l’atenció dels tècnics unes 15.
Aquest interès per posar en valor l’oli d’oliva del Pallars és també una forma d’expandir-se econòmicament amb un producte relacionat amb la terra, i que compta amb la col·laboració de l’ajuntament de Tremp.

La finalitat d’Associació de productors d’oli del Pallars és la conservació i valorització de les varitetats autòctones d’olivera, comercialitzar l’oli pallarès i si els estudis realitzats són favorables, aconseguir una denominació d’origen.

Parlen al vídeo: ORIOL SULLÀ, President Associació productors d’oli del Pallars – ANNA RITZ, Regidora promoció econòmica