Quantcast

Espanya té 389.000 habitatges nous buits

Tot i la crisi, a Espanya s'han construït 1,56 milions d'habitatges des de 2008, una xifra que equival al 6,4% del parc total immobiliari, estant el major nombre d'immobles desocupats a les províncies de Madrid, València, Múrcia, Barcelona i Alacant.

No obstant això, tenint en compte l'habitatge construït en els últims set anys que roman buida, Almeria és la província que presenta un major nombre d'immobles desocupats , amb un 38,9%, seguida de Conca (37,1%); Castelló (36,1%); Toledo (34,7%) i Múrcia (32,7%)

L'estudi subratlla que els preus de l'habitatge encara no s'han ajustat al mercat i tenen recorregut a la baixa en gairebé un terç de l'estoc ubicat a les zones amb més activitat constructiva en els últims anys. Així, en algunes on l'excedent d'habitatge és superior al 30% s'esperen caigudes de preus de més d'un 6%.

En general, s'espera que el 41,3% de l'estoc tingui preus estables, que només en un 2,3% pugi més del 6% i que la demanda se situï entre 200.000-250.000 habitatges a l'any.

Tinsa també sosté que un 26% de l'estoc té difícil sortida < / strong> i detecta algunes zones en què, tenint en compte un període mitjà de maduració per promoció de dos anys, pot ser necessari començar a construir nou habitatge. És el cas de ciutats com Barcelona, ??Madrid, Màlaga, Granada, Girona, Oviedo, Santander, Vigo, Pontevedra, Sant Sebastià, Gijón i Avilés.

A la costa això passaria a Marbella, Benalmádena, Torremolinos, Roses, Tarifa, Eivissa i Tenerife.

La costa peninsular és la zona que presenta un major índex d'habitatges desocupats sobre les construïdes, amb un 28% .

< p> Castelló és la franja costanera amb més concentració d'excedent, amb un 38%, seguida de Tarragona, amb un 33%. La costa al nord de la capital concentra els pitjors resultats, destacant negativament Peníscola, amb el 50%, i Benicarló, entre el 40-50% dels habitatges buits.

A la Costa del Sol, per la seva banda, Cadis i Huelva presenten una taxa mitjana d'entre el 20% i el 22%.

A les capitals i grans ciutats, la taxa d'habitatge buit sobre la construïda en 2008 se situa en el 22% amb grans diferències entre unes i altres. Les ciutats de Barcelona i Madrid, les més habitades, només compten amb un 15% d'habitatge buit, la qual cosa situa a ambdues prop de l'estoc tècnic necessari. El temps d'absorció a Madrid capital és de 12-24 mesos i el de Barcelona entre 6-12 mesos.

A les àrees metropolitanes, l'índex de desocupació mitjà és del 25%.

< p> En relació amb el volum d'habitatge construït, la província de Toledo representa el 10,6% del parc total, per sobre del 6,4% de la mitjana, seguida de Guadalajara, Almeria i Múrcia.

A les zones amb un estoc inferior al 10% es necessitaran 1,2 anys per absorbir i en aquelles amb més del 50% almenys 4 anys, sempre que es compleixi un escenari de demanda de 150.000 habitatges nous anuals.

El 14% dels habitatges nous buits està en mans de promotors i gairebé tota la resta és de la banca i Sareb. Prop del 9% de l'estoc total es comercialitza en règim de lloguer. < / p>