Quantcast

Un pilot de l'avió rus derrocat ha estat rescatat per l'Exèrcit sirià

Se suposa que els rebels sirians havien tirotejat fins a la mort als dos pilots de l'avió militar rus abatut. Però almenys un es va salvar i està en mans de les forces turcomanas a Síria , segons ha informat la cadena de televisió CNN Turk, que cita fonts locals.

L'ambaixador rus a França, Alexandre Orlov, ho explicava així en una entrevista a l'emissora francesa Europe 1 : < em> "Quan l'avió ha estat enderrocat, els dos pilots s'han ejectat de l'aparell". Segons el diplomàtic , un dels pilots, que estava "ferit" , ha estat capturat per "una facció salvatge ja en terra, pels jihadistes" < / em>.

L'altre pilot, segons el relat de l'ambaixador, "va poder escapar i segons les últimes informacions, ha estat rescatat per l'Exèrcit sirià i ha d'arribar a la base aèria russa" < /em>.

Por altra banda, l'ambaixador rus a París ha afirmat que "segueix sent possible una coalició contra Estat Islàmic" tot i la tensió generada entre Turquia i Rússia per l'enderrocament de l'avió rus, que segons Ankara va violar el seu espai aeri, cosa que Moscou nega.

Orlov ha considerat que encara és possible "constituir un estat major conjunt" que per planificar bombardeig s "amb França, Estats Units i fins i tot amb els turcs si volen" .