Quantcast

Champions League: El Barcelona goleja la Roma (6-1) i passa a vuitens com a primer

El conjunt de Luis Enrique i el de Pep Guardiola se sumen així al Reial Madrid, el Manchester City i el Zenit Sant Petersburg , que van segellar el passi a la sessió anterior.

El Barcelona va afrontar la visita del Roma amb la classificació assegurada. L'empat entre el BATE Borisov i el Bayer Leverkusen assegurava la passada per al quadre de Luis Enrique.

Tot i així, l'equip espanyol va allargar el tarannà dominador que va evidenciar al Bernabéu. Amb la tornada a la titularitat de Messi va enrojolar a Roma. L'argentí va signar un doblet . Igual que Luis Suárez. Gerard Piqué i Adriano van completar el compte.

Pendent de definir el segon lloc al qual aspiren els tres equips restants. El Roma, el Bayer Leverkusen i, fins i tot, el BATE Borisov.

Per la seva banda el Zenit de Sant Petersburg, que va assegurar el cim del seu grup després de vèncer el València (2-0), és l'únic que ha guanyat tots els partits.

La presència del quadro valencià és un dels assumptes pendents per a l'última sessió. Igual que la de l'Olympiacos, amenaçat per l'Arsenal, que va golejar el Dinamo Zagreb. Es jugaran la plaça pendent a Atenes l'últim dia.

També va complicar el seu futur en el torneig el Porto de Julen Lopetegui, a qui li bastava un punt per superar la fase de grups. Va caure en Do Dragao contra el Dinamo Kíev, que va recuperar les seves opcions. El Chelsea va golejar però encara ha de tancar la passada en el seu últim partit.

En el Grup H, Oleg Shatov i Artem Dzyuba van prolongar la ratxa de triomfs del Zenit, que ha complicat al València . El conjunt d'Andre Villas Boas compta els seus partits per victòries. El mal moment valencià li ha desplaçat a la tercera plaça, superat pel Gant. Ja no depèn de si mateix el quadre de Nuno , que rep el Lió en l'última jornada.

El conjunt francès no té opcions amb la derrota contra el Gant (1-2). Jordan Ferri va posar per davant al combinat francès però el suís Danijel Milicevic i el malià Kalifa Coulibaly van remuntar per al campió belga, que rebrà el Zenit en l'últim partit i si guanya estarà a vuitens.

El Bayern va passar per sobre de l'Olympiacos en el Grup F (4-0). El quadre de Guardiola estarà en vuitens com a campió mentre deixa en l'aire el seu acompanyant. Els gols del brasiler Douglas Costa, el polonès Robert Lewandowsky, Thomas Muller i el francès Kingsley Coman van plasmar la superioritat bavaresa.

La golejada alemanya va ser beneïda per l'Arsenal, que afrontarà l'última sessió amb possibilitats. Es jugarà amb l'Olympiacos la segona plaça. A Atenes. Alexis Sánchez, que va marcar dos, i Mesut Ozil, van acabar amb el Dinamo Zagreb (3-0) a Londres.

La derrota del Porto al seu estadi va enredar les possibilitats del Grup G, encara pendent del desenllaç per l'última jornada. El Dinamo Kíev va donar un cop de mà en Do Dragao (0-2), va frustrar les previsions del conjunt de Julen Lopetegui i es va ficar directament en la baralla.

Els partits de la sisena sessió resoldran la situació. El Porto visitarà Londres per enfrontar-se al Chelsea, que va golejar a Israel al Maccabi Tel Aviv (0-4), amb els gols de Gary Cahill, els brasilers Oscar i William i el francès Kurt Zouma.

El Dinamo Kíev completarà el seu periple amb la visita del cuer, el conjunt israelià.