Quantcast

Un atemptat a Tunísia contra un autobús de la Guàrdia presidencial deixa almenys 12 morts

Almenys 12 persones han mort avui a l'esclatar un artefacte al pas d'un autobús de la guàrdia presidencial pel centre de Tunísia capital , han informat a Efe diversos testimonis.

Segons el seu relat, encara no confirmat per fonts oficials, es tracta d'un atemptat perpetrat per un suïcida que va fer esclatar una bomba quan l'autobús passava davant de la seu d'antic partit del dictador enderrocat, Zinedin el Abedin Ben Ali, a la concorreguda avinguda Mohamed V.

En un comunicat, el ministeri d'Interior ha confirmat que es tracta d'un atac terrorista , i que entre les víctimes hi ha un nombre elevat de morts i ferits.

Walid Louguini, portaveu de l'esmentat ministeri, ha indicat, per la seva part a la premsa local que la primera informació apunta que almenys hi ha onze persones mortes .

Fins al lloc del succés, que ha estat ja acordonat, s'han desplaçat diverses ambulàncies i desenes de policies que han iniciat les investigacions pertinents.

Tunísia ha estat escenari aquest any de dos atemptats jihadistes , un al març i un altre al juny, que tenien com a objectiu el turisme i que van segar la vida de 60 visitants estrangers a la capital ia la ciutat costanera de Susa.

< p> En l'últim mes i mig, les forces de seguretat tunisianes han anunciat el desmantellament de més d'una desena de suposades cèl·lules jihadistes i detingut més de mig centenar de sospitosos a tot el país.

A més, en les últimes setmanes havien posat la ciutat en estat d'alerta i anunciat que havien impedit atac i procedit a detencions a l'avinguda Habib Bourguiba, una altra de les principals artèries de la capital.

El salafisme radical ha rebrotat a Tunísia des que el 2011 l'anomenada "revolució del Gessamí" enderroqués la dictadura del fugit Ben Ali.

Des de llavors, grups jihadistes s'han assentat a la regió de Kasserine, convertida en centre de reunió de radicals de tot el Magrib.

Tunísia és, a més, el primer país del món en nombre de voluntaris que viatgen a lluitar al costat del gihadista Estat Islàmic (EI) a Síria , amb més de 5.000 milicians i col·laboradors, dels quals prop d'un 15 per cent ha tornat.