Quantcast

La CUP podria abstenirse per investir Artur Mas

El diputat de la candidatura d'unitat pupular, Benet Salellas, ha afirmat que aquesta formació política podria abstenir perquè Artur Mas pogués ser investit en el pròxim ple i Catalunya pogués tenir un executiu en aquesta onzena legislatura.

Salellas ha advertit que la decisió final estarà condicionada pel vot de les altres forces polítiques. Per a la CUP cal que, també, altres grups s'abstinguin en aquesta votació.

A la CUP no hi ha una única posició respecte a la investidura de Mas encara s'és conscient que el risc de la convocatòria d'altres comicis catalans està a sobre de la taula.

Per Salellas "l'escenari de que s'abstinguin els deu diputats del grup o que tots votin a favor no es contempla ". Ara bé, afegeix, això podria modificar-se a partir del 20 de desembre quan es conegui qui governarà a Espanya.

El diputat de la formació d'extrema esquerra ha subratllat que el procés sobiranista de Catalunya és imparable i precisa de "tots els matisos i pluralitat dels membres d'aquesta organització".

La CUP rebutja qualsevol intromissió en els seus debats i critica la voluntat de pressiona r per part de dirigents de Junts pel si, en clara al·lusió a les intervencions en les últimes setmanes del conseller de la presidència i n funcions, Francesc Homs.

Homs, que és el candidat convergent a les generals , ha dubtat de la viabilitat del procés cap a la independència atenent a l'actual aritmètica parlamentària.

Els dirigents de la CUP traslladaran tota la informació de les negociacione s als membres d'aquesta organització assembleària en la reunió que se celebrarà diumenge que ve.

La votació dels militants serà la que determinarà quin camí s'ha de seguir i cuá l serà el vot dels diputats anarquistes.