Quantcast

Alt Urgell, 24 de novembre 2015: CONSELLS PER EVITAR INCENDIS A LA LLAR

Molts incendis a la llar es produeixen per no tenir cura d’ accions quotidianes dins la llar que poden iniciar un foc.

En aquesta època de l’any amb l’arribada del fred, la utilització d’aparells de calefacció és molt comú. Un mal ús pot ser catastròfic. També les distraccions a la cuina, la sobrecàrrega d’endolls, les espelmes o cigarretes mal apagades. Moltes poden ser les causes d’un incendi dins la nostra casa, per aquest motiu, el cos de bombers ens dóna consells de prevenció i autoprotecció en l’àmbit domèstic, posant especial atenció en el moment que es produeix el foc i com evitar la inhalació de fums.

Els bombers també recorden la importància de ser visibles en cas d’incendi dins la llar, ubicar-se en un lloc proper a l’exterior, intentant tancar totes les portes per tal de posar barreres al foc, posar roba molla a les escletxes de la porta de l’estància on ens quedem per evitar el pas del fum i sobretot trucar al 112.

Fins el passat mes d’octubre a Lleida i província , el nombre d’incendis ha augmentat un 14% respecte l’any anterior i ha mort una persona.

Parlen al vídeo: JORDI SOLÀ, cap de la Regió d’Emergències de Lleida