Quantcast

Alerta mundial de viatge per als ciutadans dels EUA

" La informació actual suggereix que l'EI, Al-Qaida, Boko Haram i altres grups terroristes segueixen planejant atacs terroristes en múltiples regions ", va afirmar el Departament d'Estat en un comunicat.

" Aquests atacs poden emprar una varietat de tàctiques, utilitzant armes convencionals o no convencionals i dirigint-se a interessos oficials i privats ", assenyala el govern nord-americà.

"Aquesta alerta expira el 24 febrer 2016 " , afirma la nota oficial, sense aclarir el motiu concret de fixar aquesta data.

Segons el Departament d'Estat , les autoritats encara creuen que " la probabilitat d'atacs terroristes continuarà mentre membres de l'EI tornin de Síria i l'Iraq ", on el grup gihadista va proclamar un califat a finals de juny de 2014.

< p> A més, afegeix, "hi ha una contínua amenaça de persones no afiliades que planegen atacs inspirades per grans organitzacions terroristes, però que les duen a terme de forma individual ". < / p>

El Govern nord-americà remarca que " els extremistes han atacat grans esdeveniments esportius, teatres, mercats a l'aire lliure i serveis aeris" , i subratlla que en l'últim any "hi ha hagut múltiples atacs a França, Nigèria (on sol atemptar Boko Haram), Dinamarca, Turquia i Mali ".

Així mateix, el Departament d'Estat dels EUA recorda que l'EI" ha reclamat la responsabilitat de l'atemptat contra un avió rus a Egipte "comès el passat 31 d'octubre.

EVITAR GRANS MULTITUDS

Per tant, el Govern insta els ciutadans nord-americans a " exercir la vigilància en llocs públics o en l'ús del transport " públic, i evitar " grans multituds o llocs concorreguts " durant els seus viatges.

El Departament d'Estat fa especial èmfasi en tenir " precaució " durant la temporada de vacances que s'acosta amb el Nadal.

El comunicat es va publicar després que els EUA reforcés la seguretat al país després dels atemptats perpetrats el passat dia 13 a París, que van causar 130 morts i més de 350 ferits, i que es va atribuir l'Estat Islàmic.

La nota també es divulgar en la vigília que el president dels Estats Units, Barack Obama, rebi aquest dimarts a la Casa Blanca el seu homòleg francès, François Hollande, per abordar la lluita contra l'EI.