Quantcast

Els Pallars, 24 de novembre 2015: LA TEMPORADA D'ESQUÍ A LLEIDA S'ENCARA AMB OPTIMISME

L’arribada de la neu genera optimisme i algunes estacions com Boí o Baqueira ja ho tenen tot a punt per si poden obrir portes dissabte vinent avançant-se així a l’inici tradicional de temporada pel pont del desembre. Ho anunciaran dijous després de la nevada que la meteorologia indica per demà. La inversió que han fet entre totes enguany és de 8’2 milions d’euros, 115 milions els últims deu anys, i encaren la temporada amb novetats i més kilòmetres esquiables que han passat dels 460 als 493. La majoria mantenen preus o ofereixen paquets i promocions per animar als esquiadors que cada cop busquen més en mercats de proximitat; Lleida, on Portainé dirigirà els seus esforços més potents, però sobretot al sud de França que ja representa per algunes gairebé el 20% de la clientela, per això ara busquen incrementar la xifra.

Una pista de gel al resort, nous trajectes per a fer amb raquetes o la possibilitat de gravar i compartir a les xarxes socials la baixada per pistes són altres de les novetats anunciades per les estacions. Intervencions diverses i arranjament de la carretera d’accés com en el cas de Port del Comte són altres de les actuacions que s’han fet. La neu matinera i que la Setmana Santa sigui a finals de març fan augurar una bona campanya en la què el Patronat de Turisme confia tornar a les xifres de 2010 i vendre més d’un milió dos-cents vint-i-cinc mil forfaits. La Diputació destinarà 200 mil euros a la campanya de promoció de la neu lleidatana. La temporada s’allargarà fins al 28 de març.

Parlen al vídeo: XAVIER UBEIRA, subdirector comerical de Baqueira Beret – DAVID REY, director comercial de Boi-Taull – JOAQUIM ALSINA, director general de l’ACEM