Quantcast

Soria anuncia que a partir de l'1 de gener del 2016 la factura de la llum tornarà a baixar

ACN Barcelona.-La factura elèctrica per als consumidors domèstics en el tram regulat tornarà a baixar l'1 de gener del 2016, segons ha anunciat el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria al seu pas per Barcelona per tancar el IV Congrés Internacional sobre turisme asiàtic que s'ha celebrat a Barcelona entre el 23 i el 24 de novembre. Soria ha recordat que la factura de la llum encadena aquests dos últims anys una rebaixa de preus per als consumidors domèstics i que a partir de la reforma energètica aquesta tendència s'ha consolidat. El ministre també ha anunciat que els ''pròxims'' dies començarà la revisió de 30 vehicles de diferents marques per mesurar les emissions de gasos NOX i de CO2.

El ministre ha reiterat el seu discurs en relació amb la factura elèctrica recordant que entre el 2004 i el 2012, el primer any de legislatura del Partit Popular, la factura mitjana de l'electricitat d'una família va passar de 30 euros al mes a 60 euros, el doble en un període de vuits anys. Després d'un any de govern del PP, aquesta factura ha ''canviat de signe de variació'' per començar a disminuir de preu a partir del 2013. Una tendència a la baixa que s'ha mantingut el 2014 i que tornarà a començar l'1 de gener amb una nova rebaixa en el tram de la tarifa regulada per a les famílies. En relació amb la crisi de Volkswagen pel frau de les emissions de gasos d'òxid de nitrogen (NOX) i diòxid de carboni (CO2) el ministre ha recordat que els ''pròxims dies'' el govern espanyol començarà un pla de revisió de 30 vehicles de marques diferents que s'ha comercialitzat a l'estat espanyol per mesurar les emissions d'aquests dos gasos i remetre a la Comissió Europea els resultats d'aquestes proves. Un cop la Comissió Europea analitzi les proves que s'hagin realitzat a diferents països de la Unió Europea el govern espanyol actuarà, si s'ha d'actuar, d'acord amb les directrius que determinin les autoritats europees.