Quantcast

AV.- Andorra Turisme preveu un increment de 40.000 turistes durant la temporada d'hivern

Andorra la Vella.- El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha confirmat, aquest dimarts al matí en la presentació de la campanya d'hivern 2015-2016, que les previsions d'entrada de turistes durant aquest hivern auguren «un increment total del 3,4%, percentatge que es tradueix en uns 40.000 turistes més respecte a l'any passat». D'aquesta manera, Camp ha recalcat que «encara que sembli un percentatge baix» aquesta previsió és «la més optimista dels darrers anys», ja que tal com ha indicat, «cal tenir en compte que durant les últimes campanyes ens hem mogut en unes xifres que oscil·laven entre l'1 i el 2%». Pel que fa a l'increment per mesos, tot i indicar que «es manté una certa estabilitat durant gairebé tot l'any», el ministre ha precisat que «de forma bastant atípica, aquest any Setmana Santa se celebrarà al març i no pas a l'abril» i, per tant, es preveu una baixada de turistes important durant aquest mes i en conseqüència un augment de gairebé el 8% al març». D'altra banda, tot i detallar que les xifres que presenta el sector hoteler «són força similars a les de l'any passat», Camp s'ha referit al mercat rus per manifestar que «encara ens costarà i per això creiem que tornarà a disminuir».