Quantcast

Detingut per captar gihadistes i amenaçar amb atemptats a Madrid i Barcelona

La Policia Nacional ha detingut un pres en una presó espanyol a per captació i adoctrinament de jihadistes i per amenaçar en nom de l'Estat Islàmic amb posar bombes a Madrid i Barcelon a, han informat a Efe fonts de la lluita antiterrorista.

Es tracta del primer detingut a Espanya relacionat amb activitats de terrorisme gihadista després dels atemptats simultanis del passat dia 13 a París, que van causar la mort a 130 persones i més de 300 ferits.

Els agents d'Informació s'han trasllat a la presó on el detingut compleix condemna per llegir-li els seus drets, després de una investigació en la qual es va constatar la seva implicació en a activitats d'adoctrinament i captació i d'amenaces amb fins terroristes.

Es tracta, segons les fonts, d'un home d'origen marroquí i de 42 anys, que ha estat arrestat per agents de la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional a Madrid.

Precisament, a finals d'octubre aquesta mateixa Brigada va detenir altres dos presos com a suposats autors de l'enviament , també en nom de l Estat Islàmic , d'una carta al PP a la que amenaçaven dirigents del partit, com el president del Govern, Mariano Rajoy, i advertien de la col·locació de bombes a Madrid i Barcelona.

La missiva va ser enviada a la seu del PP a nom d'Esperanza Aguirre, presidenta d'aquest partit a la Comunitat de Madrid.

La carta, escrita en àrab i en espanyol , va ser redactada per dos presos, un d'ells d'origen ceutí, quan van coincidir a la presó de Segòvia i tots dos van ser arrestats en aquest centre penitenciari i en el del Port de Santa Maria (Cadis), acusats d'un delicte d'amenaces amb fins terroristes.