Quantcast

Hollande: "Anem a escollir els objectius que facin el major dany al EI"

El president de França, François Hollande , ha assegurat avui que el seu país va a intensificar la seva bombardejos contra l'Estat Islàmic (EI) a Síria ia escollir els objectius "que facin el major dany possible " a aquesta organització terrorista.

Després d'haver reunit a l'Elisi amb el primer ministre britànic, David Cameron, el cap d'Estat gal ha dit estar" convençut "de la necessitat de accelerar la incursió aèria al país.

Hollande, que va obrir amb Cameron seva marató diplomàtic que el portarà a reunir-se aquesta setmana amb els líders dels Estats Units, Rússia, Alemanya, la Unió Europea i l'ONU, va assegurar que la prioritat és "destruir l'EI", per la qual cosa "cal que els bombardejos siguin el més eficaços possible".

"Correspon al Regne Unit dilucidar com s'impliquen "en la lluita contra aquest grup terrorista" que ens fa la guerra ", va indicar el president francès, que juntament amb el primer ministre britànic va dipositar un ram de flors al Bataclan, escenari de la principal massacre del 13-N.

Hollande va assegurar que el portaavions francès Charles de Gaulle, operatiu a partir d'avui a la Mediterrània oriental, "té el mandat clar de colpejar fort al EI".

A més, va assegurar que els bombardejos compten amb el suport del Consell de Seguretat de l'ONU, que va aprovar la setmana passada una resolució al respecte en la qual també es preconitzava una solució política a la situació de Síria.

En aquest sentit, Hollande afirmar que "cal constituir un Govern d'unió" en el qual l'actual president sirià, Baixar al-Assad, "no pot ser el futur" perquè "ha contribuït a massacrar la seva població".

A l'apartat bilateral, Hollande va recordar que França i el Regne Unit tenen un acord de defensa propi, el Tractat de Lancaster, que els imposa "obligacions comunes en matèria de defensa" més enllà del compromís dins de la Unió Europea .

"L'objectiu és reforçar, si cal, els sistemes d'informació contra el terrorisme" , ha indicat el president, que va assegurar que París i Londres milloraran "més encara" els intercanvis d'informació per poder ser més eficaços ".

" Necessitem tenir certesa que les persones que venen al nostre territori no són còmplices d'accions terroristes, que les verificacions a l'entrada de la UE es facin a partir d'informacions certes per als nostres serveis ", ha recalcat.

Hollande es va referir també a la decisió adoptada la setmana passada pels ministres de l'Interior i Justícia de la UE per millorar el control de les fronteres interiors i la lluita contra el tràfic d'armes.

En aquest sentit, el president francès va assegurar que "es van prendre les bones decisions i cal actuar el més ràpidament possible".