Quantcast

Bèlgica no troba a Salah Abdeslam i deté 16 sospitosos

"En la investigació judicial federal belga després dels atemptats terroristes a París, les unitats especials antiterroristes han efectuat 19 registres a la regió de Brussel·les i s'han desenvolupat altres en Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Woluwe-Saint -Lambert i Forest ", ha informat la fiscalia en roda de premsa.

A més van tenir lloc tres més a Charleroi, al sud de Brussel·les, ha indicat. El jutge d'instrucció decidirà aquest dilluns si els manté detinguts o si per contra els deixa en llibertat. Durant un dels registres en un "snack bar" en Molenbeek, un vehicle es va dirigir en direcció a la policia, que va haver d'obrir foc dues vegades .

El cotxe "va aconseguir emprendre la fugida, però va poder ser interceptat a Brussel·les i l'individu que anava dins, i estava ferit, va ser detingut" , ha indicat la Fiscalia. "De moment, és impossible dir si aquesta detenció té relació amb la investigació en curs" , ha recalcat.

Les altres operacions s'han desenvolupat sense incidents particulars. La Fiscalia no va voler donar informació sobre els objectes trobats ni la identitat de les persones detingudes. L'únic que va precisar és que les unitats especials "no han descobert ni armes ni explosius" .

Quant a Salah Abdeslam, a la recerca i captura internacional, la Fiscalia va explicar que aquest "no ha estat interceptat durant aquesta operació" . Tant el diari Le Soir com La Libre Belgique van indicar que unitats especials van veure en els voltants de Suro a un sospitós cap a les 18.30 GMT, que podria haver estat Salah Abdeslam. < / p>

Aquests mitjans afirmen que va ser vist en un cotxe BMW del tipus 3 o 5 i que es dirigia cap a l'autovia E40 en direcció d'Alemanya , un extrem que la Fiscalia però no ha confirmat.

"La investigació necessitava una intervenció aquest diumenge a la nit i encara que aquesta prossegueix, no podem donar més detalls actualment" , han recalcat les autoritats. La Fiscalia va agrair als mitjans de comunicació i als usuaris de les xarxes socials per "haver tingut en compte la necessitat de l'acció en curs i d'haver respectat les instruccions donades" .

Durant l'operatiu, les forces de l'ordre van demanar als mitjans no difondre en directe detalls dels registres , i als ciutadans que no publiquin informació sobre la intervenció, per poder garantir la seguretat de tothom i no prevenir als individus que eren objecte del dispositiu.