Quantcast

El Govern destina 100.000 euros a equipar cinc escoles amb sistemes per estalviar un 30% del consum energètic

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, acompanyada del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, ha comunicat, aquest dilluns a la tarda, que durant les pròximes setmanes s'iniciarà la instal·lació de telegestió d'eficiència energètica. Aquest nou sistema d'estalvi, que s'emmarca dins un projecte pilot i s'aplicarà inicialment en cinc centres escolars del Principat, presenta dues finalitats concretes. Així, tal com ha indicat la ministra Calvó, per una banda, «es pretén optimitzar la gestió, però al mateix temps, gràcies a aquesta optimització, es podran prioritzar les inversions en funció del consum generat en cada equipament escolar». Quant a la inversió destinada per instal·lar aquest equipament, que consta de diferents comptadors tèrmics i elèctrics i un sistema informàtic de control de dades, Calvó ha detallat que «és de 100.000 euros, dividits a parts iguals entre la compra dels comptadors i l'adquisició del 'software' informàtic». Tot i això, la ministra ha recalcat que «es tracta d'una prova pilot» i, per tant, «aquesta quantitat pot anar augmentant a mesura que es vagi aplicant a la resta d'escoles».