Quantcast

Brussel·les tanca el metro per alerta màxima d'atemptat gihadista

Brussel·les ha elevat la seva alerta terrorista al màxim i ha tancat quatre dels seus set línies de metro a causa del temor d'un "atemptat imminent" a la capital del país belga. Romandrà tancat aquest dissabte i les autoritats han recomanat a la població que evitin grans concentracions de gent, com estacions, centres comercials, aeroports o concerts.

Bèlgica ha elevat a 4 el nivell d'alerta a la capital, després d'una nova avaluació de l'Òrgan de Coordinació per a l'Anàlisi d'Amenaces, segons ha informat Interior del país. A la resta del país, es manté en el 3, que significa risc "possible i versemblant" .

També s'ha demanat que es facilitin i respectin els controls de seguretat i no es difonguin rumors que puguin generar pànic col·lectiu.

Bèlgica està en el punt de mira dels terroristes de l'Estat Islàmic després que s'hagin produït diverses detencions en una batuda al barri de Molenbeek, d'on van sortir diversos dels terroristes que van participar en els atacs del passat 13N a París, deixant un balanç de víctimes de 129 persones.

També es busca en aquest mateix barri de Brussel·les al gihadista fugat Salah Abdeslam , que va participar en els atemptats de l' capital francesa i que està fugit des de llavors després d'haver canviat la seva imatge.