Quantcast

La CUP obre la porta a investir Artur Mas

La candidatura d'unitat popular deixarà en mans de la militància la decisió d'investir Artur Mas o acudir a un nou procés electoral el mes de març .

Els diputats de la CUP han analitzat la situació política i són conscients que, si bé els sondejos coincideixen que aquesta opció política puja com l'escuma en intenció de vot, no seria bo per al procés sobiranista reincidir en uns comicis al Parlament de Catalunya.

La CUP ha evitat vetar la investidura d'Artur Mas com a president per primera vegada des del mes de juliol quan va deixar clar, a tres mesos de les eleccions de setembre, que no compartiria una llista única del separatisme amb CDC i ERC però que tampoc o entraria en una confrontació directa amb Junts pel si.

El dirigent d'aquesta formació, Antonio Baños, ha criticat amb duresa les intervencions públiques del conseller de la presidència del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, en què posava en quarantena la ruptura amb Espanya.

Baños ha assenyalat que Homs és un neoautonomista que contradiu l'acord registrat a la cambra catalana en què es certificava una moció independentista de desconnexió amb Espanya en 18 mesos.

Ara mateix, només l'assemblea general oberta de la força anticapitalista és la que pot canviar el vot negatiu a la investidura de Mas.

Des de CDC s'ha volgut evidenciar el desacord intern de la CUP posant èmfasi en la intervenció d'una dirigent històrica dels radicals, Blanca Serra, que ha criticat que la organització sumi els seus vots al costat del Partit Popular, del PSC o de Ciutadans.

Aquesta dirigent històrica de la CUP ha advertiu o que cal treballar més pel procés i deixar el xou mediàtic per a altres escenaris de la vida social catalana.

Els polítics convergents creuen que la pressió a la qual es sotmet a la CUP i aquestes dissensions internes facilitaran que, almenys 2 diputats, acabin votant a favor de la investidura d'Artur Mas amb el que això significa. L'arrencada definitiu del procés cap a la constitució de la República Catalana.