Quantcast

Així viuen els jihadistes de l'Estat Islàmic a Europa

-

1
Els atemptats de París han obert una ferida a tot el món difícil de tancar. 129 persones van perd

Els atemptats de París han obert una ferida a tot el món difícil de tancar. 129 persones van perdre la vida de manera cruel i injusta el passat 13 de novembre mentre es divertien sopant, rient i cantant en diferents punts de la ciutat gala. Una massacre atroç duta a terme per jihadistes del Estat Islàmic que assassinen sense pietat a cadascú que es creua en el seu camí. El perill i el risc són molt alts en tots els països d'Europa, on s'han radicalitzat molts d'ells. Alguns han marxat a Síria i l'Iraq a combatre i, encara que s'intenti controlar el seu retorn als països d'origen, és complicat. A més, les forces de seguretat posen el focus en els quals són aquí i podrien atacar en qualsevol moment. És clar que França no és Espanya , i que el problema de fons d'ells és molt més gran que el nostre, però no ens lliurem de tenir a aquest tipus de terroristes entre nosaltres. Sense que s'augmenti la histèria col·lectiva que ja es palpa en l'ambient, parlem amb experts per fer llum al perfil d'aquestes persones que, sense empatia, agafen una arma i comencen a matar «infidels» , com ells els anomenen. Hi ha un perfil únic del gihadista? Fa pocs dies, les autoritats gales difonien una imatge en la qual assenyalaven «els primers signes que poden alertar» que una persona s'ha radicalitzat: 1. «Són desconfiats amb els seus vells amics, als quals ara consideren com» impurs » 2.» Rebutgen als membres de la seva família » 3.» Canvien dràsticament els seus hàbits alimentaris » 4 . «Abandonen l'escola o la formació professional perquè la renúncia a l'educació forma part de la seva conspiració» 5. «Eviten escoltar música perquè els distreu de la seva missió» 6. «No veuen la televisió ni van al cinema perquè creuen que aquestes imatges estan prohibides » Però, realment funciona això per identificar un gihadista ? » No hi ha un perfil únic «, assenyala Antonio Alonso, professor del CEU especialitzat en Àsia Central, que apunta que no s'ha de caure en el parany de generalitzar, ja que «un és d'una forma, i un altre d'una altra» . Alonso compte que és molt important conèixer que no tots són iguals, ja que molts d'ells tenien família i s'acomiadaven d'ells amb llàgrimes als ulls, mentre que altres han mostrat molta més fredor. «Són imprevisibles» , afirma rotundament l'expert en Seguretat i Intel·ligència Luis Munar, que adverteixen que està clar que ells el que busquen és «passar desapercebuts» portant una vida més o menys ' normal '.

Atrás