Quantcast

Consells a seguir si vas a anar a veure el Reial Madrid-Barcelona

El 'Clàssic' de dissabte que promet ser el més segur de tota la història. Després dels atemptats a París que han deixat més de 130 morts, el Govern ha decidit blindar els voltants de l'estadi Santiago Bernabéu per evitar possibles accions terroristes en els prolegòmens i el transcurs del partit.

Interior ha dissenyat un pla especial en el qual hi haurà més de mil policies nacionals a la zona del Passeig de la Castellana , gairebé el doble d'altres partits entre Reial Madrid i Barcelona que s'han disputat a la capital d'Espanya.

Els aficionats que vagin a veure el partit al feu madridista de tenir en compte una sèrie de precaucions perquè els accessos siguin molt més ràpids i poder evitar aglomeracions a les rodalies l'estadi.

Per aconseguir aquest objectiu, el Reial Madrid ha decidit que acomodadors i personal de seguretat privada sigui al camp a les 14:15 , és a dir, quatre hores abans que comenci el partit i amb 60 minuts d'antelació respecte a l'horari habitual de la resta de partits que juga el club blanc en el seu camp.

Els registres seran exhaustius pel personal de seguretat del Bernabéu. Per això, es recomana acudir sense bosses, motxilles i ni carrets de nadó, els quals no "podran accedir al recinte esportiu". En les últimes hores s'ha assegurat que fins i tot els entrepans dels aficionats seran examinats , tal com ha explicat Concepción Dancausa, delegada del Govern a Madrid.

Si els empleats del club blanc han estat citats abans d'hora per evitar "aglomeracions", les mateixes premisses serveixen per als aficionats que vagin a acudir a veure el partit. A l'haver-hi més controls, les cues als accessos poden ser quilomètriques si es agolpen milers d'espectadors en l'última mitja hora d'entrada (és recomanable entrar al Bernabéu abans de les 17:30 hores ).

Encara que no està confirmat, en la perifèria de la Castellana podria instal·lar-se un triple anell de seguretat perquè només poden accedir als voltants del camp les persones que disposin d'entrada (així es podria evitar la possible presència de terroristes encara que un dels jihadistes que pretenia causar una massacre a l'estadi de Saint Denis sí que comptava amb una) i els abonats.

Per això , des dels principals òrgans de seguretat del país es demana que les persones que no hagin d'entrar al camp s'abstinguin d'acudir per gaudir de l'ambient que es genera en un partit d'aquestes característiques.

Finalment, encara que no tingui relació amb les mesures de seguretat, els membres de la seguretat privada del Bernabéu prohibiran l'entrada al camp de "estelades" o un altre símbol polític encara que les senyeres sí que estaran permeses.