Quantcast

Els farmacèutics catalans reclamen a la Generalitat els pagaments endarrerits

Residències, farmàcies i ortopèdies catalanes han unit esforços en la seva reclamació de pagament a la Generalitat de Catalunya.

Els afectats acumulen diversos mesos sense cobrar i recorden a l'administració catalana que el dret bàsic a la salut s'està atenent amb els seus recursos.

< p> Per primera vegada a Catalunya, tots aquests col·lectius que representen a les farmàcies, a les petites i mitjanes empreses dedicades a residències geriàtriques, els centres d'ortopèdia i les clíniques privades amb contracte amb la sanitat pública han presentat una queixa conjunta a la que requereixen la responsabilitat del Govern català.

Els farmacèutics assenyalen que la situació és insostenible i que negocis que podrien evolucionar sense dificultats es veuen obstaculitzats per aquests impagaments que, en alguns casos, sumen ja cinc mesos de demora.

Denuncien, així mateix, que els ciutadans cada dia tenen més problemes per trobar els seus medicaments tenint en compte que els proveïdors deixen de proveir- sa les farmàcies que no paguen.

Una farmacèutica barcelonina ha fet públic el cas d'un client, malalt de càncer, que necessita un medicament amb un cost de 400 euros mensuals. L'afectat ha recorregut diverses farmàcies i cap li proporciona el producte.

Els afectats exposen que la Generalitat carrega el problema sobre Hisenda perquè el ministeri no autoritza el pagament d'un fons de liquiditat extraordinari que solucionaria.

Els denunciants addueixen que resulta inacceptable que un dret bàsic i fonamenta l com és la salut, el que inclou la protecció social del malalt, no estigui garantit.

Afegeixen que són ells els que compleixen amb els drets dels ciutadà s buscant recursos propis amb la finalitat de no abandonar als usuaris.

Alguns proveïdors han optat per denunciar les farmàcies que incompleixen els termes dels pagaments. < / p>