Quantcast

Romeva veu amb optimisme les negociacions amb la CUP

El cap de llista de Junts pel si, Raül Romeva, ha assegurat que les negociacions amb la CUP segueixen el seu curs i en cap cas estan bloquejades.

Romeva ha detallat que la proposta de la seva formació de configurar una presidència compartida amb 3 vicepresidències és del grat de la força anticapitalista.

A més, aquesta fórmula preveu que Mas se sotmetrà a una moció de confiança al Parlament de Catalunya passats 10 mesos amb el que això significa .: la possibilitat que, si hi ha incompliment, hagi de dimitir i convocar eleccions.

Romeva ha atribuït els retrets entre els negociadors del pacte secessionista a problemes d'interpretació normals dins de la pluralitat política existent.

L'exeurodiputat ecosocialista s'ha mostrat convençut que hi haurà acord i ha assenyalat que, si bé no pot prometre res, s'està treballant perquè el consens sigui el més ampli possible.

La clau de la negociació segons Romeva passa per seguir generant confiança i evitar odis, ressentiments i altres obstacles que no beneficien a ningú. < / p>

En aquest sentit, Romeva ha suggerit que la manifestació convocada per aquest diumenge davant les portes del Parlament no serà positiva si persegueix pressiona ra alguna de les parts que estan negociant.

En la mateixa direcció, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha destacat l'interès dels independentistes per iniciar el full de ruta registrada a la cambra catalana que proposa la desconnexió d'Espanya en 18 mesos.

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha expressat que en una negociació no és viable que una de les parts vulgui guanyar a l'altra per cinc a zero. Mas aposta per l'equilibri i les cessions que han d'efectuar els components del debat.