Quantcast

Caminar de quatre grapes, l'esport que arrasa a la Xina

Series capaç de caminar a quatre potes? De primeres l'estrany exercici requereix d'una elasticitat de la qual no tothom pot presumir, ja que com s'observa en la imatge no es tracta d'arrossegar-se per terra, sinó d ' caminar amb les cames lleugerament flexionades i amb les palmells de les mans totalment recolzades.

La imatge no reflecteix a un contorsionista de circ ni a un esquetx de 'Humor Groc', sinó que arriba des de la Xina i escenifica un nova i estranya pràctica per posar-nos en forma. Al país asiàtic asseguren que es tracta d'un mètode amb anys i anys d'antiguitat i que per trobar el seu origen hauríem de remuntar-nos a la Dinastia Han. No obstant això, aquí no ens imaginem a algú caminant així per el parc del Retiro.

Els aficionats a les 'quatre potes' apunten que d'aquesta manera es poden enfortir els músculs de l'esquena i la columna vertebral.

I com no podia ser d'altra manera, ja hi ha una persona que pot presumir orgullós del seu rècord Guiness de velocitat caminant a quatre potes. ¿La seva gesta? Recórrer cent metres en tan sols 15,71 segons.