Quantcast

Obama no veu solució a Síria mentre Al-Assad segueixi en el poder

" És una situació a la qual no es pot posar fi mentre Al-Assad continuï en el poder ", ha declarat Obama en al·lusió al conflicte a Síria, van informar fonts oficials nord-americanes.

< p> La marxa d'Al-Assad " no és un assumpte que depengui de mi. Ha de ser el poble sirià el que ha d'estar d'acord " , ha apuntat Obama després d'entrevistar- amb el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, al marge de la cimera del Fòrum d'Associació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) que avui conclou en aquesta capital.

Obama ja es va referir ahir a la guerra civil siriana < strong> en qüestionar la campanya militar de Rússia a suport d'Al-Assad, després de mantenir una trobada amb el líder filipí, Benigno Aquino.

Rússia "ha girat el focus de la seva operació militar, i el que volem veure és que fixi el focus en el que suposa la principal amenaça, que és l'Estat Islàmic (EI) ", ha apuntat.

El president nord-americà va recordar que Rússia" va ser un soci constructiu en les negociacions de Viena per tractar de conduir una transició pacífica a Síria ", i que aquest procés implica que el president Al-Assad abandoni el Govern.