Quantcast

Ximo Puig espera que en un any pugui haver una nova radiotelevisió valenciana "que no tingui res a veure amb el passat"

ACN Alacant .-El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit que espera que en el termini d'un any pugui estar en emissió una nova radiotelevisió valenciana «que no tingui res a veure amb el passat». A preguntes dels mitjans en el marc d'un esmorzar informatiu aquest dijous a Alacant, Puig no ha volgut donar una data concreta però ha incidit que hi ha un compromís dels grups parlamentaris de tenir enllestit un projecte de llei d'aquí a mig any. El cap del Consell ha afegit que el govern ha destinat una partida pressupostària per a la posada en marxa de la radiotelevisió. Puig ha admès que «hi ha encara uns dubtes legals que espero que es puguin concloure amb èxit», en relació al pronunciament que ha de fer l'Audiència Nacional sobre la demanda que CGT va interposar sobre la legalitat del darrer Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de RTVV, i que les decisions i els acords «han d'estar sustentades en la legalitat».

En aquest sentit, ha posat com exemple l'adjudicació de les TDT que va fer el darrer govern d'Alberto Fabra a última hora i que ha impedit que hi hagués un nou concurs perquè «el PP ho ha deixat lligat i be lligat». Al respecte, ha afegit que «el compliment de la legalitat és fonamental». Puig ha explicat que en aquest moments el debat sobre la nova televisió valenciana està a les Corts, i que són aquestes les que han d'elaborar un projecte de llei, tenint en compte com a base de treball l'informe de la comissió d'experts que va ser lliurat aquest dimecres. El president ha afegit que han de ser els grups els que han d'aprovar el projecte de llei en la comissió parlamentària i que després haurà de ser ratificada al ple de les Corts Valencianes. Ximo Puig ha conclòs que, a banda d'una nova ràdio i televisió, el seu govern vol «reforçar tot l'ecosistema informatiu de la Comunitat Valenciana, actualment enfeblit i amb un impacte molt negatiu per al paradigma de la pròpia comunitat».