Quantcast

El Govern reforça la seguretat del Reial Madrid – FC Barcelona

El Govern ha reforçat la seguretat per al partit de futbol del proper dissabte entre el Reial Madrid i el Futbol Club Barcelona , que ha estat qualificat d '"alt risc" i que comptarà c on mil policies nacionals , el doble que en altres trobades d'aquestes característiques.

El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i el secretari d'Estat per a l' Esport, Miguel Cardenal, han presidit aquest dimecres a la seu del Ministeri de l'Interior una reunió extraordinària per avaluar el dispositiu de seguretat del Clàssic , després dels atemptats terroristes de París.

Els secretaris d'Estat han recomanat al públic que assisteixi a l'estadi "amb temps suficient" per superar els controls d'accés, que s'obriran tres hores abans del partit, i el triple cinturó de seguretat que hi haurà als voltants del Santiago Bernabéu.

Martínez ha declarat que, "a falta de detalls, almenys hi haurà mil efectius de policia nacional, que és més del doble d'altres trobades declarats així". A més, hi haurà altres 1.400 vigilants de seguretat privada més Policia Municipal, personal d'emergències i de protecció civil.

"Amb aquest dispositiu, el partit es desenvoluparà amb normalitat i sense incidents perquè tenim confiança en les nostres forces i cossos de seguretat de l'Estat. El que volem transmetre és un missatge de tranquil·litat i serenitat responsable dins dels paràmetres que tenim ", ha apuntat.

" Aquesta qualificació d'alt risc no suposa cap novetat perquè en un partit d'aquestes característiques, a causa dels elements que l'envolten, és habitual ", ha dit Martínez, després de la reunió.

" La convergència de la qualificació amb aquesta circumstància es deu al nivell d'alerta 4 , reforçat per la decisió de l'ampliació de seguretat, i per això hi haurà un dispositiu intensiu per garantir l'absoluta normalitat en el desenvolupament de la trobada ", ha afegit.

Cardenal ha dit, sobre la possibilitat que els aficionats del Barcelona portin a l'estadi banderes estelades, que "no té res a veure amb la declaració del partit" , i ha declarat que l'operatiu fixat per a la trobada és "especialment intens" .

"Com en tots els esdeveniments massius, a aquest respecte se seguirà la praxi habitual. Es tracta d'evitar en un esdeveniment de masses elements que causin confrontació. No es tracta de parlar d'un símbol en concret, sinó de qualsevol que pugui evitar que hi hagi conflictes ", ha afirmat.

El dispositiu de seguretat s'acabarà de perfilar aquest dijous en una altra reunió en la qual estaran presents la delegació del Govern de Madrid, l'Ajuntament, la Policia Nacional i el Reial Madrid. No hi haurà Mossos d'Esquadra ni representants del FC Barcelona al "no tenir competència per raó de demarcació", ha afegit Martínez.