Quantcast

Facebook bloqueja el compte d'una enginyera per dir-Isis

Els terribles atemptats de divendres passat a París han provocat que en occident comenci una campanya per eliminar els tentacles del autodenominat Estat Islàmic . Per a això, governs, organitzacions i empreses han començat a analitzar amb minuciositat els perfils de les xarxes socials que donen suport a la causa gihadista.

Facebook, la xarxa social més estesa pel món no ha estat indiferent i ha intensificat el setge a aquests usuaris, tot i que en alguns casos han comès errors en la identificació. Prova d'això, és el que li ha passat a la desenvolupadora de programari nord-americà Isis Anchalee, qui va anar a accedir al seu compte el passat dilluns i se la va trobar bloquejada . La raó d'aquesta mesura rau en el seu nom, que és igual a les sigles amb què es coneix en anglès a l'organització terrorista, ISIS (Estat Islàmic de l'Iraq i el Llevant).

La nord-americana, que és coneguda per ser una de les cares populars de la campanya #ilooklikeanengineer (jo semblo un enginyer, en anglès) que es va posar en marxa a Amèrica per enderrocar els estereotips de la professió, va publicar a través de Twitter el bloqueig del seu compte. La seva notorietat li va valer perquè ràpidament un enginyer de Facebook l'respongués disculpant i informant-la que ja estaven treballant en el problema.

No només alguns ciutadans han tingut problemes per compartir el seu nom amb l'organització terrorista, sinó també empreses que s'han vist forçades a canviar la signatura per les quals es coneix . Aquest és el cas del fabricant belga de xocolates ISIS que va canviar el seu nom a Libeert per la pronunciada caiguda de les vendes.

isisAnchalee Isis, sorry about this. I do not know what happened. I'vei reported it to the right people and we'RE working on fixing it.

& mdash; Omid Farivar (bromid) 17 novembre 2015