Quantcast

ERC convoca una executiva extraordinària per explorar la situació política

ERC ha convocat una executiva extraordinària per a analitzar l'evolució de les negociacions entre les dues llistes independentistes que haurien d'acabar amb la investidura d'Artur Mas i l'inici del procés constituent de la República Catalana.

Alguns dels dirigents republicans han lamentat les últimes aparicions públiques del conseller de la presidència en funcions, Francesc Homs , que ha pressionat a la formació anticapitalista per tancar l'acord d'investidura.

Per a Esquerra des del soroll no s'arriba a la construcció de res i és imprescindible començar a dissenyar el mandat que les urnes < strong> van deixar el 27 de setembre .

Els republicans entenen que no es pot defraudar l'expectativa i la il·lusió dels dos milions de catalans que han decidit iniciar un nou camí separats d'Espanya.

El candidat d'ERC a les eleccions generals del mes que ve, Gabriel Rufián, ha fet una crida a respectar el temps de cada un i ha desestimat les pressions que es duen a terme en contra de la CUP.

Rufián ha deixat clar que ell mai ha votat a CDC però que ara la conjuntura política no va de guanyar sinó de configurar una comunitat en comú.

Els republicans segueixen confiant en el pacte entre les dues llistes secessionistes i, de fet, en les reunions que s'han mantingut fins ara ha transcendit que han actuat com a pont i com a intermediaris entre dues posicions, la neoliberal convergent, i la d'extrema esquerra de la candidatura d'unitat popular, que estan tan allunyades ideològicament.

Des de CDC s'entén que l'última proposta a la CUP en què s'oferia una presidència d'Artur Mas col·legiada amb tres vicepresidències és una oferta irrebutjable.

A més, Mas s'exposaria , segons aquest acord, a una moció de confiança transcorreguts 10 mesos de la legislatura.