Quantcast

Agustí Pons aborda la seva infantesa per retratar la relació entre la burgesia i la immigració castellana dels anys 50

ACN Barcelona.-Després de retrobar l'any 2014 la Bàrbara, la minyona que va marxar de casa per la porta del darrere, l'escriptor Agustí Pons (Barcelona, 1947) va decidir recollir l'experiència en un llibre. Es tracta de 'Bàrbara' (Proa), un recull de memòries en què evoca la seva infantesa, el període durant el qual la carismàtica minyona aragonesa va viure amb la seva família. A partir d'aquest cas particular, Pons retrata la relació entre la burgesia barcelonina i la immigració castellana dels anys cinquanta en una societat classista i profundament dividida entre rics i pobres. En una entrevista amb l'ACN, l'escriptor i periodista afirma que es tracta d'un «llibre latent» que havia de fer «per justícia a la Bàrbara».