Quantcast

Jordi Ortiz guanya el premi Carlemany per al foment de la lectura amb un recull de contes

El premi convocat pel Govern d'Andorra, Grup 62 a través de les editorials Columna i Proa, i la Fundació Enciclopèdia Catalana, pretén que els joves gaudeixin de la lectura, estimular el seu interès i despertar el seu esperit crític, segons ha explicat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, encarregada de fer entrega del premi durant un acte celebrat aquest dimarts al vespre a l'Andorra Park Hotel.

'Vorejant els límits' pretén, segons l'escriptor, «ser un joc d'interacció amb el lector i, que a més, passi una bona estona». L'editor i representant d'Edicions Pros, Josep Lluch, ha felicitat el guanyador i, a més, ha assegurat que no s'estranya d'aquest premi perquè als joves els interessen temes que poden suposar canvis i alterar la seva vida en un futur molt pròxim, tal com es tracta en els contes que conformen la novel·la.

Finalment han estat 26 els originals presentats, dels quals un consell lector format per sis persones, els escriptors catalans Núria Pradas i Mercè Escardó, els professors dels tres sistemes educatius d'Andorra Olaya Gordillo, Sílvia Sinfreu i Carmen Pegalajar, i Josep Lluch, editor i representant d'Edicions Proa, han seleccionat tres obres lliurades als joves perquè les valoressin i adjudiquessin el premi valorat en 10.000 euros.

Els membres del jurat juvenil són: Laura Riba Palma, Marina El Hihi Nieves i Marc Medeiros Carvalho de l'Escola Andorrana de segona ensenyança d'Encamp; Marc Camardons Cirera, Martín Salvador Aísa Gómez i Xavier Ribert Arqués, del Col·legi Sant Ermengol; i Carolina Llorens Sancho, Maria Braque Vendrell i Marta Font Junyent, del Lycée Comte de Foix.

A més de resultar guanyador del premi Carlemany, el barceloní Jordi Ortiz, ja va visitar Andorra fa unes setmanes per recollir l'accèssit del premi Sant Carles Borromeu de contes i narracions a la Nit Literària, amb l'obra 'Espectre de papaia', que parla d'aquesta fruita des de les seves diferents vessants.