Quantcast

L'emotiva carta del marit d'una víctima de París: "No tindran el meu odi"

Els francesos intenten despertar del seu malson després dels atemptats viscuts divendres passat a la matinada, que han deixat un balanç provisional de 129 persones mortes i centenars de ferits. Tothom plora per les víctimes i els seus familiars, que lluiten per assimilar la pèrdua injusta dels seus éssers estimats.

Un dels missatges que més ha commogut a les xarxes socials ha estat el d'aquest home que va perdre la seva dona, Helene Muyal-Leiris , i mare del seu fill de 17 mesos en un dels brutals atacs de París . Antoine Leiris es dirigeix ??als terroristes de l'Estat Islàmic dient-los que "no tindran el meu odi" . A continuació, reproduïm la carta completa que ha publicat al seu Facebook.

"La nit de divendres vostès van robar la vida d'un ésser excepcional, l'amor de la meva vida, la mare del meu fill, però vostès no tindran el meu odi. No sé qui són i tampoc vull saber-ho, vostès són ànimes mortes. Si aquest Déu per qui vostès maten tan cegament ens ha fet a la seva imatge, cada bala al cos de la meva dona haurà estat una ferida en el seu cor.

Així que jo no els donaré el regal de odiar-los. Vostès ho estan buscant, però respondre a l'odi amb la còlera seria cedir a la mateixa ignorància que fa de vostès el que vostès són. Vostès volen que jo tingui por, que miri als meus conciutadans amb ulls desconfiats, que sacrifiqui la meva llibertat per la seguretat. Van perdre. Segueixo sent el mateix d'abans.

Jo l'he vist aquest matí, finalment, després de nits i dies d'espera. Ella estava tan bonica com quan va sortir divendres a la nit, tan bella com quan em vaig enamorar perdudament d'ella fa més de 12 anys. Per descomptat que estic devastat pel dolor, els concedeixo aquesta petita victòria, però aquesta serà de curta durada. Sé que ella ens acompanyarà cada dia i que ens tornarem a trobar en aquest paradís d'ànimes lliures al qual vostès mai tindran accés.

Nosaltres som dos, el meu fill i jo, però som més forts que tots els exèrcits del món. I ja no tinc més temps per donar-los, he de tornar amb Melvil que ja ha despertat de la seva migdiada. Té tot just 17 mesos d'edat. Va a menjar el seu berenar com tots els dies, després jugarem com sempre i, tota la seva vida, aquest petit nen els farà front sent feliç i lliure. Perquè no, vostès no obtindran el seu odi ".