Quantcast

Aquest és Abdelhamid Abaaoud, cervell de l'atac de ISIS a París

Abdelhamid Abaaoud, va arribar a ser, fins i tot, objectiu d'un atac aeri selectiu de França a Síria durant el passat setembre. I això tioene una senzilla explicació: és el arquitecte de tots els atacs i intents d'atemptats en els últims mesos a França i Bèlgica , a més de ser un dels terroristes més exposats a les xarxes socials. És un famós i celebrat gihadista entre el seu coreligionaris.

Per fer-se una idea del seu treball, convé tenir en compte que Abaoud ha estat capaç de raptar, fins i tot, al seu germà menor d'edat per les files de l'Estat Islàmic.

I es tenen evidents proves de les seves 'treballs': Fa tres mesos un gihadista francès detingut en tornar de Síria compte que, després de sis dies d'entrenament en un camp de Raqqa, Abdelhamid li dóna 2.000 euros i l'ordre d'atemptar a França en una sala de concerts plena de gent. Un pla tristament conegut ja. A més, també hauria instruït per a la massacre de París a l'ara fugit Salah Abdelslam. Són vells coneguts. Abans de radicalitzar-se en 2010 van estar junts a la presó per un atracament.