Quantcast

La Cerdanya, 18 de novembre 2015: RECUPEREN LA MURALLA DEL CASTELL DE LLÍVIA

Aquesta setmana finalitza la darrera fase d’obres al Castell de Llívia, una actuació que ha permès recuperar part de la muralla que l’envolta. Les prospeccions prèvies van determinar que té una alçada de sis metres, tot i que la major part no era visible. Els treballs, que van començar a finals d’octubre, han servit per desenterrar la muralla, que ja es pot veure des del poble de Llívia.

Ara fa un any, els tècnics van confirmar l’existència de fins a cinc torres aixecades al mur de ponent i van determinar d’ubicació de la porta d’entrada. Des de fa més de vint anys, s’han portat a terme diferents fases per recuperar el Castell de Llívia i de moment ja s’ha remodelat la base i el fossar. L’objectiu és continuar coneixent com era aquesta fortalesa i seguir potenciant la seva vessant turística.

Tot i que aquesta fase ja ha finalitzat, s’espera, en un futur, poder continuar remodelat les torres i consolidant el perímetre.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA