Quantcast

Els Pallars, 18 de novembre 2015: CAMPANYA PER REDUIR LA POBLACIÓ DE PROCESSIONÀRIA

Aquest cap de setmana passat, es va dur a terme un tractament per disminuir l’afectació de processionària en alguns boscos del Pallars Jussà. Es tracta d’un tractament biològic que es fa amb avionetes i que només afecta la processionària, no danya la fauna i la flora del territori. Els boscos de pi del Pallars Jussà estan molt afectats per aquest insecte que a més ha estat afavorit per les bones temperatures i, tot i que no mata l’arbre, li dóna un aspecte molt deteriorat.

A més, també té afectacions sobre els animals i persones si aquests entren en contacte amb l’insecte.

El tractament que s’està duent a terme i que no és agressiu per a la resta d’espècies animals i vegetals, no elimina completament la població de processionària, si no que la rebaixa. És per aquest motiu que s’ha d’anar fent campanyes de tractament periòdicament.

Parlen al vídeo: ANTONI FLORES, Regidors recursos naturals Tremp