Quantcast

França i Rússia coordinen els seus atacs contra l'IS a Síria

Avions de França i Rússia han atacat en les últimes hores objectius del grup terrorista Estat Islàmic (EI) en diferents parts de Síria , després de l'atemptat de divendres a París, reivindicat pels jihadistes i que va causar 129 morts i més de 300 ferits.

El director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman, va dir a Efe per telèfon que la força aèria russa va tenir avui com a blanc zones de la província de Deir al-Zur (nord-est), que està controlada gairebé íntegrament per l'EI, així com la ciutat monumental de Palmira (centre), també en mans dels radicals.

Des de Deir al-Zur, l'activista Mohammad al Jalif , de la Xarxa Síria per als Drets Humans, ha precisat a Efe per internet que els aparells russos van bombardejar els voltants de l'aeroport militar de la província , on els extremistes s'enfronten a les forces del règim sirià.

D'altra banda, Rússia va atacar la ciutat d'Al Raqa (nord-est), principal bastió dels jihadistes al territori sirià, "encara que no se sap encara si ho va fer amb avions o amb míssils", ha indicat Abderrahman. < / p>

Mentrestant, avions russos van tenir com a objectiu posicions del moderat Exèrcit Lliure Sirià (ELS), el Front al Nusra -filial siriana d'Al-Qaida – i altres faccions de tendència islamista a les províncies nord-occidentals d'Alep i Idleb.

Rússia és un dels principals aliats del règim del president sirià, Baixar al-Assad , i des de setembre porta a terme una campanya de bombardejos a Síria contra l'EI i altres grups armats opositors.

El ministre rus de Defensa, Serguei Xoigu, va anunciar a Moscou que el seu país va duplicar avui els atacs contra l'Estat Islàmic a Síria després d'acordar amb França coordinar les seves accions militars.