Quantcast

Rússia reconeix que el sinistre de l'Airbus va ser un atemptat i anuncia que intensificarà bombardejos a Síria

El president rus Vladímir Putin, ha anunciat que Rússia intensificarà els seus bombardejos a Síria contra l'Estat Islàmic després de conèixer-se que el sinistre de l'Airbus rus a Egipte es va deure a un atemptat terrorista. < / strong>

"El treball de la nostra aviació de guerra a Síria no només ha de continuar. Ha d'intensificar de manera que els criminals entenguin que la venjança és ineludible ", va dir Putin , en una reunió dedicada a informar sobre els resultats de la investigació del sinistre.

Poc abans, el cap dels serveis de seguretat va reconèixer que l'avió rus que es va estavellar a Egipte amb 224 persones a bord i < strong> xplotó causa d'una bomba col·locada per terroristes.

"Al vol explotar un artefacte casolà d'una potència equivalent a 1,5 quilograms de TNT. Com a resultat, l'avió es va desintegrar en l'aire , el que explica per què les peces del fusellatge estan disseminades àmpliament ", ha informat el cap del Servei Federal d'Informació (FSB, antic KGB), Alexander Bortnikov.

" Puc dir que va ser un atemptat terrorista ", ha assenyalat Bortnikov, en una reunió del Consell de Seguretat nacional amb Putin, de la qual la televisió estatal va mostrar extractes.

El cap del Kremlin va assegurar que Rússia trobarà i castigarà els culpables de l'atemptat , ocorregut el passat 31 d'octubre sobre el Sinaí egipci.

"Els buscarem siguin on siguin i els trobarem a qualsevol racó del món", va prometre Putin. < / p>

"L'assassinat de la nostra gent al Sinaí és un dels crims més sagnants per nombre de víctimes. I no anem a llevar-nos les llàgrimes de les nostres ànimes i cors. Això quedarà per sempre amb nosaltres. Però això no impedirà trobar i castigar els culpables ", ha advertit.

El president rus va advertir a possibles còmplices dels autors que el pes de la llei també caurà sobre ells.

"Tots aquells que intentin ajudar els criminals han de saber que les conseqüències d'intentar-cauran totalment sobre ells. Demano als nostres serveis especials concentrar-se en aquest treball ", ha assenyalat, en la reunió dedicada a informar sobre els resultats de la investigació.

En un comunicat a part, el FSB va anunciar que ofereix 50 milions de dòlars de recompensa a qui pugui oferir informació sobre els autors de l'atemptat.

L'avió de la companyia Metrojet es va estavellar 23 minuts després d'enlairar de la localitat turística de Sharm el Sheij amb destinació a Sant Petersburg , el que va causar la mort de tots els seus ocupants.

Des del principi, els servei de seguretat del Regne Unit i els EUA van sospitar que es va tractar d'un atemptat, però Rússia no ho va reconèixer fins avui, encara que va suspendre tots els vols a Egipte pocs dies després de la catàstrofe.