Quantcast

Un vídeo capta a Salah Abdeslam somrient a Le Carillon un dia abans de la massacre

Una càmera de seguretat situada davant del restaurant Le Carillon , on van morir 38 persones en els atemptats jihadistes de divendres passat, va captar el dia d'abans com Salah Abdeslam somreia mirant l'objectiu mentre creuava pel pas de zebra, un gest que mostra la fredor del jove i que coneixia molt bé el lloc.

'Salah Abdeslam abans de la massacre de Le Carillon'. Registrat dijous per una càmera de seguretat [elmundoes ] pic. twitter.com/jvqeKObQK2

& mdash; Mercedes Domenech (m_domenech) 17 novembre 2015

Les autoritats franceses i europees, sobretot les belgues, treballen coordinades per intentar capturar aquest home que podria haver fugit de França per alguna de les fronteres del país i que estaria relacionat amb les 129 morts.

L'únic que se sap fins al moment és que Abdeslam va llogar un cotxe per als tres terroristes que van entrar a la sala Bataclan i que va ser l'únic que no es va immolar després de participar en els atemptats. La policia francesa el qualifica com "un individu perillós" de "1,75 metres i ulls marrons" i demana extremar la precaució si se li localitza.

Salah Abdeslam va néixer a Brussel·les i se li busca per la zona de Bèlgica ja que el passat dissabte es va deixar passar al costat de dues persones perquè encara no estava a la base de dades de recerca i captura. El seu germà Mohamed va assegurar que ni ell ni la seva família saben on es troba el terrorista i tot el seu entorn el va qualificar com un "noi normal" .

De moment, els registres es mantenen per la zona immigrant belga i s'ha suspès el partit que s'havia de disputar Espanya-Bèlgica po r "risc real d'atemptat" .